⏱ Leestijd: 2 minuten
1 stemmen

Als er sport is, zijn er blessures, maar is een fysiotherapeut dan van belang? In veel gevallen is het antwoord ja, fysiotherapie kan je helpen sneller te herstellen van je blessure. Of dit nou voor revalidatie is of voor mensen die uit de sport komen. Iedereen kan de fysio wel gebruiken

Sport blessures

Veel mensen die sporten zijn wel eens naar de fysio geweest. Vaak is dit omdat je dankzij je sport een blessure hebt opgelopen. Daar kan een fysio je dan mee helpen, als het probleem hem in de spieren zit en niet in een botbreuk of een andere intern probleem. Daarvoor zal je nog steeds naar de dokter moeten. Fysio Leeuwarden is een belangrijke factor in sport, omdat het ervoor zorgt dat veel spelers langer kunnen spelen en sneller herstellen. Fysiotherapeut Drachten is voor de Nederlandse sport een belangrijk beroep en veel teams hebben daarom ook een eigen fysiotherapeut.
Dagelijkse bezigheden

Tijdens je dagelijkse routine kan er veel gebeuren met je spieren waardoor het handig is dat je naar een fysiotherapeut gaat. Voor veel mensen gaat dat komen door rug- en nek klachten waar je maar niet vanaf komt. Een fysiotherapeut kan je helpen met deze pijn, de fysio zorgt ervoor dat de pijn verminderd of weg gaat en zal je dan vragen om op routine terug te komen om te checken of de pijn verminderd is of in het beste geval weg is gegaan. De fysio kan je in je dagelijkse leven heel erg helpen, dus als het moet ga er dan vooral heen.

Waarom is fysio zo belangrijk?

Fysiotherapie zorgt ervoor dat een professional even kan kijken naar jouw spieren en ervoor kan zorgen dat spieren met pijn minder pijn hebben en zo zorgen zij ervoor dat jij weer normaal je dag door kan. Fysio’s zijn er om jou te helpen van je spier blessures af te komen, mensen krijgen vaak last van hun spieren om zij een verkeerde beweging maken en ervoor zorgen dat deze spier verrekt en of kapot gaat dan is een fysio daar om jou te helpen met de pijn en het bedenken van manieren hoe je weer deze spier door middel van oefeningen weer kan helen.

Fysio voor iedereen

Fysiotherapie is vaak nodig voor de oudere mensen omdat het lichaam en de spieren van jongere kinderen sneller helen en minder snel klachten veroorzaken. Voor oudere mensen zijn fysio’s altijd handig, het oude lichaam heeft al snel nek- en rugklachten die je kan krijgen tijdens het ouder worden of het harde werken. Door zwaar werk krijgen mensen vaak ook blessures en voor veel mensen is daar dan niks aan te doen. Maar als je ooit eens last krijgt van je spieren en je denkt dat dit komt door werk of door je sport, dan is het altijd handig om naar een fysiotherapeut te gaan. Deze mensen zijn opgeleid om jouw spieren weer op het rechte pad te krijgen, ze helpen je graag dus denk er niet te lang over na.