⏱ Leestijd: < 1 minuut
3 stemmen

Tintelingen komen in veel plekken in je lichaam voor, zo ook op je tong. Dit kan komen door allerlei oorzaken. Je ervaart dan een tintelend gevoel op je tong wat soms tot pijn kan lijden.

Tintelende tong

Oorzaak tintelende tong

Een tintelende tong heeft vaak te maken met je ademhaling. Dan wordt er te veel koolstofdioxide uitgeblazen, in het bloed zal dan de zuurgraad worden verstoord. Het gehalte zal steeds lager worden, hierdoor trekken de aderen naar elkaar toe. De aderen proberen vervolgens zo snel mogelijk weer samen te trekken. Vaak gaat dit erg snel, zo ontstaan er tintelingen. Maar het kan ook zijn als je hard op je tong hebt gebeten dat er tintelingen zullen ontstaan. Hyperventilatie kan ook een oorzaak zijn.

Symptomen tintelende tong

De symptomen van een tintelende tong zijn vaak een slapend en dof gevoel. Eerst zal je tong flink tintelen, daarna zal er een slapend en dof gevoel optreden.

Oplossing tintelende tong

Vaak neemt de tinteling na enige tijd weg. Het is aan te raden om dan even te wachten, de tintelingen zullen vanzelf over gaan. Heb je last van een blijvende tintelende tong? Dan is het verstandig om even een arts te bezoeken.