3 stemmen
⏱ Leestijd: 2 minuten

Zoals de woorden tintelende tenen al zeggen, vindt er een tinteling in de tenen plaats. Dit kan als je bijvoorbeeld op je voet hebt gezeten. Dan ontstaat er een tintelend gevoel wat soms tot vervelende pijn kan lijden. Maar ook Mortonse neuralgie kan tintelende tenen veroorzaken.

Tintelende tenen

Oorzaak tintelende tenen

De oorzaken van tintelende tenen kunnen heel verschillend zijn. Als je bijvoorbeeld op je voet hebt gezeten dan kunnen je tenen gaan ‘tintelen’. Maar tintelende tenen worden meestal veroorzaakt doordat de voorvoetzenuw tussen het derde en vierde middenvoetsbeentje bekneld is geraakt. Dit wordt ook wel Mortonse neuralgie genoemd. De oorzaak hiervan komt meestal door verschillende factoren, bijvoorbeeld als je een verkeerde manier van lopen hebt. Maar ook sporten waarbij je veel moet lopen kan Mortonse neuralgie veroorzaken.

Symptomen tintelende tenen

Het kan zijn dat als je veel loopt of sport dat je tintelende tenen krijgt. Dit zijn dan perioden van acute pijn in je voorvoet met uitstraling naar je tenen. Maar ook kan het zijn als je lang in een bepaalde houding hebt gezeten, dat dan je tenen beginnen te tintelen. Vaak is dan de bloedtoevoer afgesloten.

Oplossing tintelende tenen

De oplossing van tintelende tenen kan heel eenvoudig zijn. Allereerst is het belangrijk om te monitoren hoe vaak je tintelende tenen hebt. Vaak kan een verandering van een bepaalde houding al een oplossing zijn. Ook wordt het soms aangeraden om je loopstijl aan te passen. In andere gevallen is het aan te raden om langs de dokter te gaan.