⏱ Leestijd: 2 minuten
0 stemmen

Iedereen kent het wel, die harde regenbuien, hagel, harde wind, modder en waterplassen overal samen met allemaal blaadjes die van de bomen af zijn gekomen. Koud en regenachtig weer is typisch Nederlands herfstweer. Dat vraagt natuurlijk wel wat verandering dan het zomerweer, dat is ook in kleding zo natuurlijk. Want zo voorkom je dat je het koud krijgt, wat helpt tegen tintelende lichaamsdelen. In deze blog vertellen we meer over een goede voorbereiding tegen regenachtig weer.

Regenjassen

Als het regent, is een regenjas van groot belang. Er zijn natuurlijk vele verschillende soorten regenjassen, maar het belangrijkste is dat hij waterdicht is. Dat kan soms nogal tegenvallen, want lang niet alle regenjassen zijn waterdicht. Het is dus goed om te zoeken en recensies te lezen, totdat je er eentje hebt gevonden waar je tevreden mee bent en goede dingen over hoort. Er zijn veel verschillende modellen. Je hebt namelijk lange regenjassen, maar ook kortere regenjassen die tot ongeveer heuphoogte gaan. Je hebt speciale regenjassen voor mannen, maar ook voor vrouwen en kinderen. Websites als regenjas.nl bieden een breed aanbod aan regenjassen van goede kwaliteit. Als je hier een kijkje op neemt, kom je er vast uit.

Hulpmiddelen tegen trillen

Er is niets vervelender in de winter dan last hebben van tintelende lichaamsdelen. Het kan een naar gevoel geven. Denk dan aan tintelende handen, tintelende armen, benen, tenen en wat nog meer. Wat daar goed bij helpt is je goed aankleden. Dan kunnen je lichaamsdelen nog steeds tintelen maar dan wordt het niet erger door de kou. Dus haal goede handschoenen, een muts, sjaal en een dikke, warme jas zodat je het minder snel koud krijgt. Wat ook hebt is goed blijven eten en drinken, dat zorgt voor genoeg brandstof om zo je lichaam op een goede temperatuur te houden. Dit kan ook voorkomen dat je nog meer gaat trillen.

Kleding

Als het kouder wordt komen de dikke truien en de lange broeken ook weer van pas. Haal de truien, blouses, sweaters en vesten uit de kast. De zomerse kleding kan er wel uit, dus creëer je weer ruimte voor de winterse kleding. Ga je voor simpele, neutrale kleuren, voor de typische herfstkleuren of kies je juist om door te gaan met de vrolijke, zomerse kleuren? Als je dan toch bezig bent, neem dan ook meteen de winterjas mee van zolder. Deze zal je ook weer nodig hebben.

Wordt het weer herfst of regent het veel? Dan krijg je de neiging om fijne, comfortabele en vooral warme kleding aan te doen. Veel mensen ruimen in de zomer hun winterse kleding op om zo ruimte in de kast te creëren. Dit is erg handig om te doen en te voorkomen dat er spullen in de kast liggen die je eigenlijk niet nodig hebben.

Voorkom dat je het koud krijgt en trilhanden, creëer ruimte in de kast en doe weer eens wat andere dingen aan. Tegenwoordig zijn er genoeg platforms waarop je tips kunt krijgen hiervoor, dus zoek vooral eens om je heen op de socials en op het internet.